Posts

Showing posts from October, 2016

Review Filem : Doctor Strange (2016)

Image
Assalamualaikum. Semalam aku dan adik-adik telah pergi menonton Doctor Strange arahan Scott Derrickson di pawagam berhampiran kediaman kami. Filem keluaran Marvel Studios ini dibintangi oleh Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams dan ramai lagi.
Jujur cakap aku memang bukan kaki superhero movie. Tetapi aku tetap juga pergi menonton Doctor Strange atas dua sebab. 1. Adik yang belajar jauh merayu nak sangat tengok filem ni sama-sama. 2. Rachel McAdams merupakan antara pelakon wanita US yang paling aku minat.
Jadi apa salahnya aku pun give it a try. Doctor Strange merupakan sebuah filem superhero adaptasi dari komik. Dah namanya pun keluaran Marvel kan, itu sudah semestinya. Doctor Strange mengisahkan seorang doktor saraf yang kehilangan hampir segalanya setelah terlibat dalam sebuah kemalangan jalan raya. Setelah pelbagai ubat dan pembedahan gagal memulihkan tangan dia, Doctor Strange mengambil keputusan untuk ke sebuah tempat di Nepal di mana di situ terdapat mahaguru-mahaguru yang mampu men…

GIVEAWAY SALAM PERKENALAN by MASHITAHMAMAT

Image
*KLIK BANNER*

Makan Makanan Korea di DUBUYO

Image
Assalamualaikum.

Baru-baru ni aku telah pergi ke DUBUYO, sebuah restoran makanan korea halal yang fabulus lagi marvulus. Gituw. Memandangkan di tempat tinggal aku sekarang tak ada restoran makanan Korea, sobsss. Jadi, peluang keemasan ketika praktikal di Kuala Lumpur aku gunakan untuk cari makanan Korea yang halal lagi sedap. Selain Seoul Garden. Sorry, aku memang tak gemarkan konsep yang digunakan Seoul Garden.  (Tolak dari list awal-awal). Jadi bila member rekomenkan Dubuyo ni, aku pun apa lagi, JOM TERJAH.



Secara overall memang aku puas hati. Servis cepat, makanan pun sedap. Apa yang paling menarik sekali, masa aku pergi tu tengah ada diskaun rupanya. Alhamdulillah. Duit jimat, perut pun senang hati hehe. Hidangan yang paling aku suka dalam banyak-banyak tu adalah side dish (sayur, tauge. kimchi) dan Sondubu Jigae. Pergh memang terliur bila ingat balik. 
Air yang disediakan dalam set tu adalah air barli. Takdak rasa pun sebenarnya. Macam green tea dekat Sushi King tu pun ada jugak…

COMICS GIVEAWAY by SVIORS

Image
*KLIK BANNER DI ATAS UNTUK MAKLUMAT LANJUT*

Time for Giveaway

Image
*KLIK BANNER UNTUK MAKLUMAT LANJUT*

Mini Giveaway by Mya & Fana

Image
*KLIK BANNER UNTUK MAKLUMAT LANJUT*